RAZEND SNEL JE RIJBEWIJS
Bellen? 085-303 76 63
X
Meld je aan

Vul hier je gegevens in!

Gratis proefles

Eisen rijinstructeur worden

Zie jij je straks als rijinstructeur al in een lesauto rijles geven? Dat is een goed voornemen, want de vraag naar rijlessen en instructeurs is groot. Het is wel belangrijk dat je weet welke eisen er zijn om als rijinstructeur aan de slag te gaan. Lees hier alles over de eisen om een rijinstructeur te worden en bereid je voor op het waarmaken van je droom.
Bel: 085-3037663 solliciteren@quickpro.nl

Eigenschappen van een rijinstructeur

Het is belangrijk dat je over een aantal eigenschappen beschikt om een goede rijinstructeur te worden. Je zit namelijk samen met je leerling in de kleine ruimte van een lesauto met als doel rijles geven. Daarvoor is het van belang om communicatief vaardig te zijn, want dat maakt het gemakkelijk om kennis op een duidelijke manier over te dragen. Het helpt ook als je sociaal vaardig en geduldig bent, want iedere leerling is anders.

  • Communicatieve eigenschappen
  • Sociaal vaardig
  • Geduldig
rijinstructeur worden

Verklaring omtrent gedrag

Met betrekking tot rijinstructeur worden en de eisen geldt dat je in ieder geval een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig hebt. Uiteraard spreekt het voor zich dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Ten aanzien van de eisen voor rijinstructeur is het ook zo dat je minimaal over een lbo-diploma of vmbo-diploma dient te beschikken, gecombineerd met een mbo-werk- en denkniveau.

  • Geldig rijbewijs
  • VOG
  • Lbo/vmbo-diploma
  • Mbo-werk- en denkniveau
  • Geschiktheidstest

Voldoe je niet aan deze eisen? Dan is het vaak toch mogelijk om rijinstructeur te worden. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met ons op.

Meer informatie over rijinstructeur worden?

Neem direct contact op met Quickpro als je straks graag rijles wilt geven. Je hebt bij ons de mogelijkheid een opleiding te volgen om daarna snel met werkgarantie aan te slag te gaan. Met de juiste motivatie ben je binnen 5 tot 8 maanden geslaagd en voldoe je aan alle eisen om een rijinstructeur te zijn.

Bel: 085-3037663 solliciteren@quickpro.nl

01
Geef je op voor de opleiding

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je verder te helpen.

02
Meer weten over de opleiding?

Via het formulier hiernaast vraag je ook meer informatie op over de opleiding.

Rijinstructeur worden

    Wij helpen je meteen verder.