RAZEND SNEL JE RIJBEWIJS
Bellen? 085-303 76 63
X
Meld je aan

Vul hier je gegevens in!

Gratis proefles

Rijinstructeur salaris

Wat verdient een rijinstructeur? Dit is een belangrijke vraag als je van plan bent om in dit vakgebied aan de slag te gaan. Wat je gaat verdienen als rijinstructeur is onder meer afhankelijk van je ervaring, werkuren en specialisatie. Het gemiddelde rijinstructeur salaris ligt tussen € 2.300,- en € 2.800,- bruto per maand. Er zijn natuurlijk uitschieters naar boven en naar beneden, maar dit is de range van het gemiddelde salaris bij rijinstructeur worden.

Wat verdient een rijinstructeur?

Het salaris bij rijinstructeur worden, is niet gebonden aan een cao. Er is in de rijschoolbranche namelijk geen overkoepelende collectieve arbeidsovereenkomst van toepassing. Hierdoor heeft iedere rijschool zelf de vrijheid om de hoogte van het rijinstructeur salaris vast te stellen. Dit betekent in de praktijk dat je voor hetzelfde werk bij de ene rijschool meer verdient dan bij een andere rijschool. Overigens is het gemiddelde salaris van € 2.300,- tot € 2.800,- bruto per maand gebaseerd op een volledige werkweek. Ook hierin zijn er variaties te onderscheiden, want de werkweek kan 36 uur, 38 uur of 40 uur zijn.

Bel: 085-3037663 solliciteren@quickpro.nl

rijinstructeur worden

Ervaring telt mee

Wil je rijinstructeur worden, dan heb je nog geen ervaring en komt het salaris gemiddeld uit aan de onderkant van de range. Naarmate je meer werkervaring hebt opgedaan, zijn er mogelijkheden om het salaris te laten groeien. Je komt dan richting de bovenkant van het bereik uit van de gemiddelde bedragen in loondienst. Stap je bijvoorbeeld over naar een andere rijschool, dan kijkt dit bedrijf naar je ervaring. Uiteraard is het dan ook mogelijk om over de hoogte van je loon te onderhandelen.

Rijinstructeur salaris bij specialisatie

Een rijinstructeur met een specialisatie, zoals om rijles te mogen geven in een bus, vrachtwagen of op de motor, verdient meer dan het gemiddelde. De specialisatie heeft dus net als je werkervaring als rijinstructeur invloed op de hoogte van het salaris. Het gemiddelde salaris komt dan uit tussen € 2.800,- en € 3.800,- bruto per maand.

Inkomen als zzp rijinstructeur

Een zzp instructeur krijgt geen salaris, maar verkrijgt inkomen via de winst uit onderneming. Je bent als zzp’er vrij om je uurtarief vast te stellen. Je kunt een rijschool voor jezelf beginnen, maar jezelf ook als zelfstandig ondernemer verhuren en als zzp rijinstructeur in opdracht van een rijschool werken. Je kunt voor een uurtarief van €35,- werken, maar bijvoorbeeld ook €45,- vragen als zzp rijinstructeur. Hierbij spelen de specialisatie en ervaring uiteraard eveneens een rol. Heb je veel ervaring en een specialisatie, dan kun je het uurtarief als zelfstandig rijinstructeur hoger vaststellen.
Met een werkweek van 40 uur komt dit ongeveer uit op €6000 bruto.

Bel: 085-3037663 info@quickpro.nl

01
Geef je op voor de opleiding

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je verder te helpen.

02
Meer weten over de opleiding?

Via het formulier hiernaast vraag je ook meer informatie op over de opleiding.

Rijinstructeur worden

    Wij helpen je meteen verder.